vendredi 23 avril 2010

Traditionnels hongrois croissant au beurre

Vajaskifli újra. Sajnos nem tudom megunni és hónapok óta nem került az asztalra. Talán ez volt az első pékárú, amit Limara oldaláról megsütöttem és egy évvel ezelőtt még, rendszeresen éjfél után került az asztalra. Belgiumban lehet azt mondani, hogy jók a pékek, mert számtalan "francia" érdekességgel szolgálnak, de vajas kiflit nem sütnek és vajas kifli nélkül lehet élni, de nem nem feltétlen:) 
Munka után gondoltam egyet és a flamand mosógép szerelő seggét nézve kipattant az ötlet, hogy vajaskiflit kell sütnöm. Semmi összefüggés a két dolog között, de ha kipattan valami, akkor az kipattan. A mosógép szerelő pedig nagyon vicces volt, mert szépen felkészültem, hogy mi a baja a gépnek és ő nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem tud franciául. Ezt persze nem hiszem, mert a szolgáltatóknak kell a két nyelv ismerete, de ő nekiállt és csinálta a dolgát. A lényeg hogy megy a gép:)
Vajas kifli, retek, sajt, vaj, bögre tej. Ez lesz a méregtelenítő vacsora, mert belefér:) Ahoj:)
A kifli receptje itt:) természetesen a szerző oldalán, mert felesleges lenne másolni. Már mindenki tökélyre vitte szerintem,  aki még nem, az húzzon bele:)

6 commentaires:

trinity a dit…

A kiflik szenzációsak!! Ugyan nem küldtél :(
De hogyis fér bele ez meg a sör a méregtelenítésbe ? :DDD

belgasagok a dit…

sör?

naomihenger a dit…

Mennyit kért a szerelő? Inez csapágyas,nekem is kéne. Meg kifli is, de az esélytelen. :)

belgasagok a dit…

63 euro-t nem lehetett kp fizetni csak utalni. Interneten beregisztrálsz, beírod mi a baj, azaz kipipálod a lehetőségek közül és már jön is. Természetesen belga, tehát egyszer csak megérkezik:)
Kiflit majd kapsz, ha eléred a végét csak szólj időben.

naomihenger a dit…

átküldenéd az internetes elérhetőséget? Kicsit ráparáztam, h a javítás majdnem annyiba kerülhet, mintha egy újat vennénk.

belgasagok a dit…

http://www.whirlpool.be/app.cnt/whr/fr_BE/pageid/pgwpsrvseghome001

csak itt fogadja el a regisztraciót.